Βρίσκεστε εδώ: HomeΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ2011-2012

Η εκδρομή μας στον "Αρκτούρο"

Αρκτούρος

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Νυμφαίο Φλώρινας. Αφού έγινε μια ενημέρωση στο κέντρο "Αρκτούρος", διασχίσαμε το πανέμορφο Νυμφαίο και επισκεφτήκαμε το καταφύγιο της αρκούδας όπου φυλάσσονται οι καφέ αρκούδες, Είναι μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.350 μ. μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς. Εκεί φιλοξενούνται 12 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες. Οι αρκούδες αυτές δεν αναπαράγονται και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ελεύθερες στη φύση, αφού απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους πριν προλάβουν να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες επιβίωσης.

Περισσότερα...

Στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο των πηγών του Αώου

Στις εγκαταστάσεις του υπόγειου υδροηλεκτρικού σταθμού ξεναγηθήκαμε σήμερα ,και ενημερωθήκαμε για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από ανανεώσιμες πηγές .  

Επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου 1940, Καλπάκι Ιωαννίνων

Μουσείο Πολέμου 1940Το μουσείο Πολέμου 1940-41 στο Καλπάκι επισκεφτήκαμε σήμερα το πρωί.(Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα - κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου, που έλαβε χώρα κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα)
Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Ζαγόρι

 ζαγόρι Στο εργοστάσιο "Ζαγόρι" ξεναγηθήκαμε σήμερα και ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία εμφιάλωσης νερού. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους μας.

Στο εργαστήριο του Χρήστου Δήμου

Το εργαστήριο του  Χρήστου Δήμου επισκέφτηκε η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας. Ο γνωστός εικονογράφος παιδικών βιβλίων μας καλοδέχτηκε  στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του , μας μίλησε για τη ζωή του, για την τέχνη του και την επαγγελματική του πορεία.

Μας έδειξε τα εργαλεία της δουλειάς του και διάφορες κατασκευές του,μας έδωσε να επεξεργαστούμε και να θαυμάσουμε τα πρωτότυπα έργα του,μας αποκάλυψε μικρά μυστικά της τεχνικής του, μας έδωσε τα μολύβια του  να ζωγραφίσουμε. 

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη ζεστή  φιλοξενία του! 

Σελίδα 1 από 2