Βρίσκεστε εδώ: Home ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΔΡΑΣΕΙΣΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΓνωριμία με δημιουργούς παιδικών βιβλίων

Φιλαναγνωσία

Με τη φιλαναγνωσία αποφάσισαν να ασχοληθούν στην ευέλικτη ζώνη οι μαθητές της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2011-2012.Μπορείτε να δείτε κάποιες απ΄τις δράσεις τους παρακάτω καθώς και στις αναρτήσεις που έκαναν στο blog της τάξης τους, Τα μαθητικά μας χρόνια

Ο Χρήστος Δήμος μας μιλάει για το κόμικ

Ο Χρήστος Δήμος στο σχολείο μαςΈνα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των κόμικς πραγματοποιήσαν  σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011,  οι μαθητές τρίτης και τετάρτης τάξης του σχολείου μας. Είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά συστατικά της ξεχωριστής αυτής τέχνης με τη βοήθεια του γνωστού εικονογράφου παιδικών βιβλίων, κ.Χρήστο Δήμο. 
           Ο Χρήστος Δήμος βοήθησε τα παιδιά  να καταλάβουν ποια είναι η διαδικασία που προηγείται μέχρι να  φτάσει το περιοδικό κόμικ στα χέρια τους. Τους τόνισε τη μεγάλη προσοχή που δίνει ο σκιτσογράφος στο χρόνο και τον τόπο που εξελίσσεται το σενάριο και πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι λεπτομέρειες για ένα καλό αποτέλεσμα.
        Ακούραστος  απάντησε σε στις ερωτήσεις τους και έλυσε όλες τις απορίες που τυχόν είχαν π. χ. πώς είναι το χαρτί στο οποίο δουλεύει, πώς χωρίζει τη σελίδα ,πόσα προσχέδια κάνει,  πώς καταλήγει στη μορφή που θα χει ένας ήρωας, πώς του δίνει κίνηση ή συναίσθημα, πώς περνά από το προσχέδιο στο μελάνωμα, πώς βάζει τα "μπαλόνια", πώς βάζει το χρώμα στο σκίτσο του, με ποιους συνεργάζεται για το τελικό αποτέλεσμα κ. ά. 
Ο κ. Δήμος έδειξε στους μαθητές πώς με κάποιες εύκολες γραμμές μπορούν να κάνουν και κείνοι ένα σκίτσο και τους προσκάλεσε στο εργαστήριό του για να δουν πώς δουλεύει στο χώρο του και  να σκιτσάρουν  με τα εργαλεία της δουλειάς του. 

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ... στην τάξη μας

Νικόλας ΑνδρικόπουλοςBιβλία που έχει γράψει ή έχει εικονογραφήσει ο  Νικόλας Ανδρικόπουλος διάβασαν οι μαθητές της Δ΄τάξης και τους γεννήθηκε η επιθυμία να γνωρίσουν τον συγγραφέα-εικονογράφο.
Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος που έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα, έγινε η πρώτη επικοινωνία, κλείστηκε το ραντεβού, η τεχνολογία έβαλε το χεράκι της κι έτσι χθες το πρωί ο Νικόλας Ανδρικόπουλος τους επισκέφτηκε... διαδικτυακά . Στριμωγμένοι σε μια γωνιά της αίθουσας, για νατους παίρνει όλους η μικρή κάμερα του σχολείου, τον άκουγαν μαγεμένοι για δύο ώρες να τους μιλάει και ακούραστος να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Δείτε περισσότερα εδώ

Οι παραμυθάδες της τετάρτης

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2011-2013, αφού διάβασαν πολλά παιδικά βιβλία και μίλησαν με δημιουργούς παιδικών βιβλίων , αποφάσισαν να γίνουν κι εκείνοι μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι.
    Προσπάθησαν  να ακολουθήσουν τη διαδρομή ενός βιβλίου από τη στιγμή που θα γεννηθεί μια ιδέα στο μυαλό του συγγραφέα έως την ώρα που θα διαβαστεί από κάποιον αναγνώστη. Κάθε μαθητής έγραψε την ιστορία του και στη συνέχεια την εικονογράφησε. Με τη βοήθεια του υπολογιστή ένωσαν κείμενο και εικόνα, στο βιβλιοπωλείο έγινε η εκτύπωση και το δέσιμο  και έτοιμα ...τα βιβλία τους περιμένουν τον αναγνώστη τους.
  Δείτε τα παρακάτω στην ψηφιακή τους μορφή.
Περισσότερα...

Συνομιλία μέσω skype με τη Γιολάντα Τσιαμπόκαλου

Τη γνωρίσαμε κι ήταν γλυκύτατη! Συνεπέστατη στο ραντεβού μας  η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μέλος του μουσικού συγκροτήματος active member, μας περίμενε  πρωί πρωί μπροστά στον υπολογιστή της, να συνδεθούμε μέσω skype  και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών της Δ΄τάξης. Την ευχαριστούμε πολύ!

Η συνέντευξη της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου

Free business joomla templates