Βρίσκεστε εδώ: Home ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΔΡΑΣΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣΔεξιότητες για παιδιά Δημοτικού

Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού

Για το σχολικό έτος 2012-2013 οι μαθητές της Δ΄και Ε΄ τάξης του σχολείου μας υλοποίησαν με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, Α. Χριστογιάννη και Γ. Φώτη, προγράμματα Αγωγής Υγείας στηριζόμενα στο υλικό του ΚΕΘΕΑ «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού».

 Μέσα από βιωματική προσέγγιση, με δημιουργία ομάδων, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων και συζήτηση , εξασφαλίστηκε η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών και δημιουργήθηκε το υποστηρικτικό πλαίσιο για ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην τάξη όπου όλοι μπορούσαν να εκφραστούν χωρίς ενδοιασμούς.

Κατά τη διεξαγωγή των προγραμμάτων αναπτύχθηκαν τεχνικές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όπως αυτοεκτίμηση, αυτοεπιβεβαίωση,  διαπροσωπική επικοινωνία, ομαδικότητα, συνεργασία, προσαρμογή, υπευθυνότητα, κριτική σκέψη κ.ά.,  χρήσιμων για αντιμετώπιση καθημερινών καταστάσεων, διαχείριση συγκρούσεων-συναισθημάτων, αναπροσαρμογή σε διαρκώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα, λήψη αποφάσεων, επιλογή θετικών στάσεων ζωής, ανάληψη πρακτικών που θωρακίζουν την ψυχοσωματική υγεία.

Το πρόγραμμα προάγει την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία  των μαθητών, είναι εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αποτελείται από 33  ειδικές κάρτες.  Μπορεί κανείς να βρει όλες τις καρτέλες στη διεύθυνση :

http://paroutsas.jmc.gr/project/protect/index.htm  

ή εδώ

 

 

Free business joomla templates