Βρίσκεστε εδώ: HomeΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣΔιαβάζω και Μοιράζομαι

Διαβάζω και Μοιράζομαι

IMG 20160318 095801
Τις τελευταίες μέρες λειτουργεί στο χώρο του σχολείου μας , δίπλα  στις ήδη υπάρχουσες βιβλιοθήκες,  και μια καινούρια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία που μας χάρισε ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εντάσσοντας το σχολείο μας σε πρόγραμμα που υλοποιεί με τίτλο ¨Διαβάζω και Μοιράζομαι¨
 Η νέα βιβλιοθήκη βασίζεται  σε ένα  ελεύθερο σύστημα δανεισμού για άμεση πρόσβαση των παιδιών στα βιβλία και έχει σαν στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, αλλά και την ανάπτυξη της ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας των μαθητών μας. 
Το ¨σπιτάκι¨που φιλοξενεί τα βιβλία έχει τοποθετηθεί σε σημείο όπου όλα τα παιδιά έχουν εύκολη πρόσβαση και  μπορούν, ελεύθερα, να δανείζονται βιβλία, να τα διαβάζουν και να τα επιστρέφουν στη θέση τους, ώστε να συναντήσουν τον επόμενο αναγνώστη . Όταν επιστρέψουν το βιβλίο, μπορούν να δανειστούν άλλο κι άλλο κι άλλο. Μπορούν ακόμα να αφήσουν και δικά τους βιβλία, και να τα μοιραστούν με άλλους αναγνώστες.
Δείξαμε εμπιστοσύνη στους μαθητές μας κι  εκείνοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, ωριμότητα και σεβασμό απέναντι σε δημόσια και κοινά ¨αγαθά¨. Από τις ωραίες στιγμές τα ¨πρωτάκια ¨μας, ώρα διαλείμματος, καθισμένα στο δάπεδο του διαδρόμου να διαβάζουν - ξεφυλλιζουν το βιβλίο που μόλις είχαν δανειστεί..
 

Free business joomla templates