Βρίσκεστε εδώ: HomeΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ2011-2012Επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου 1940, Καλπάκι Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου 1940, Καλπάκι Ιωαννίνων

Μουσείο Πολέμου 1940Το μουσείο Πολέμου 1940-41 στο Καλπάκι επισκεφτήκαμε σήμερα το πρωί.(Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα - κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου, που έλαβε χώρα κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα)
  Οι φαντάροι του Μουσείου μας ξενάγησαν στο χώρο , μας έδωσαν πληροφορίες για  τα εκθέματα , απάντησαν σε όλες τις απορίες μας κι έτσι μέσα από εικόνες, βίντεο και πολεμικό υλικό της εποχής ζήσαμε νοερά τις πρώτες ημέρες του ελληνοϊταλικού πολέμου και τις ηρωϊκές μάχες. 
Εντυπωσιακά εκθέματα η φωτογραφία του ανθυπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου, του πρώτου Έλληνα αξιωματικού που «έπεσε» στο ελληνοαλβανικό μέτωπο (ο Ελύτης έγραψε στη μνήμη του το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο»), καθώς και ο κινητήρας του αεροπλάνου του υποσμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου, ο οποίος σκοτώθηκε ύστερα από άνιση αερομαχία με τέσσερα ιταλικά αεροπλάνα.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μνημείο του Μαχητή που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Καλπακίου. Στη βάση του αγάλματος έχουν εναποτεθεί τα οστά των νεκρών του πολέμου. Από εκεί είδαμε όλη την περιοχή όπου εξελίχθηκαν οι μάχες των Ελλήνων με τους Ιταλούς.
 
Free business joomla templates