Βρίσκεστε εδώ: HomeΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012

Απόκριες 2012

Με σουβλάκια, γαϊτανάκι  και παραδοσιακούς χορούς γιορτάσαμε την Αποκριά στο σχολείο μας. 

   sample.jpg    P1030941

Ένα μουσείο στην τάξη μας

moyseio 
Ένα από τα θέματα που επεξεργάστηκε η Δ΄τάξη κατά το σχολικό έτος 2011-2012  στην ευέλικτη ζώνη είναι "ο τόπος μας".Οι μαθητές θέλησαν  να  γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας και μέσα από διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι κάτοικοι της περιοχής μας. 
Έτσι  για λίγες μέρες η αίθουσά τους μετατράπηκε  σε λαογραφικό Μουσείο. Συγκεντρώσανε πολλά αντικείμενα, μάθανε τη χρήση τους, κάνανε μικρές βιωματικές δράσεις αναπαριστώντας τη ζωή των κατοίκων αρκετές δεκαετίες πριν   και στο τέλος τα παρουσιάσανε στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.
Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
 
Περισσότερα...

Ενημέρωση από το υποδιοικητή της τροχαίας

Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων, κ. Επαμεινώνδας Ζήκος,μας επισκέφτηκε και ενημέρωσε τους μαθητές για τη σωστή και ασφαλή κυκλοφορία. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και τους τόνισε τι πρέπει να προσέχουν όταν κυκλοφορούν με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. 

Η τέχνη της μέλισσας

   
     Ερασιτέχνης μελισσοκόμος επισκέφτηκε σήμερα την Τετάρτη τάξη και μίλησε στους μαθητές για τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών και την παραγωγή του μελιού. Οι μαθητές φόρεσαν τη στολή του, επεξεργάστηκαν  τα εργαλεία  και την κυψέλη και στο τέλος γεύτηκαν το υπέροχο μέλι που τους είχε φέρει.   

Τα σπάργανα του Χριστού

τηγανίτεςΈνα από τα πιο παλαιότερα Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ηπείρου αναβιώσαμε σήμερα στο σχολείο μας. Γιαγιάδες , μαμάδες και μπαμπάδες των μαθητών έφεραν τα απαραίτητα σύνεργα και μας έδειξαν  πώς γίνονται οι  τηγανίτες στην πλάκα.  Αυτά κατά την παράδοση ήταν τα σπάργανα του Χριστού στη φάτνη.

Οι τηγανίτες αυτές γίνονται μια φορά το χρόνο,την παραμονή των Χριστουγέννων. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούν αλεύρι, αλάτι και νερό. Όταν ψηθούν τις στρώνουν σε ταψί και τις ρίχνουν σιρόπι και καρύδια. Τις τρώνε την επόμενη μέρα. Εμείς τις φάγαμε σήμερα. Ήταν πεντανόστιμες. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με χαρά μάς έδειξαν πώς μπορούμε να συνεχίζουμε την παράδοση τηρώντας τα έθιμα του τόπου μας.
Free business joomla templates